Camino Húngaro útinapló - Tizenegyedik (utolsó) nap

2020. szeptember 13. 12:02 - Pellegrino

Rajka - Pozsony - Wolfsthal, 35 kilométer

A Camino Húngaro utolsó napjára elég korai indulást terveztünk be, mert a mai napon 3 országban összesen több, mint 35 kilométert fogunk megtenni és ez meglehetősen időigényesnek ígérkezik. Fél hétkor ezért már az úton ballagunk a magyar-szlovák határ felé Viktorral.

Tovább
Szólj hozzá!

Camino Húngaro útinapló - Tizedik nap

2020. szeptember 12. 07:15 - Pellegrino

Mosonmagyaróvár - Rajka, 18 kilométer

Mosonmagyaróvári szállásunk nagyon kellemes volt. A közeli boltból beszereztük a reggelinket, amit az udvari asztalnál fogyasztottunk el. Leszedtük a szárítóról a tiszta és száraz ruháinkat, majd visszamentünk a hídhoz, ahol tegnap lekanyarodtunk a Camino útvonaláról.

Tovább
Szólj hozzá!

Camino Húngaro útinapló - Kilencedik nap

2020. szeptember 11. 07:05 - Pellegrino

Lébény - Mosonmagyaróvár, 26 kilométer

A Camino Húngaro kilencedik reggelén ismét viszonylag későn indulunk el, mert nagyjából csak 8:30-körül hagyjuk el a lébényi vendégházat. Előtte azért alaposan bereggelizunk a szálláson, ami jó volt, kényelmes és tiszta, így sikerült jól kipihenni magunkat az éjszaka.

Tovább
Szólj hozzá!

Camino Húngaro útinapló - Nyolcadik nap

2020. szeptember 10. 07:08 - Pellegrino

Győr - Lébény, 25 kilométer

Győrben a tervünk szerint még reggeli előtt bepótoljuk a templomlátogatást. Épp a 8 órás mise előtt érkezünk, így csak pár percünk marad a templomban. Utána a szállásra visszafelé beugrunk egy kisboltba, ahol feltankolunk a mai napra. A Győr és Lébény közti töltésen ugyanis nem lesz lehetőségünk sem…

Tovább
Szólj hozzá!

Camino Húngaro útinapló - Hetedik nap

2020. szeptember 09. 07:07 - Pellegrino

Pannonhalma - Győr, 28 kilométer

Ma viszonylag későn indulunk Pannonhalmáról, a közeli Écs lesz a következő állomásunk. Ide elvileg sima aszfaltút vezet, amit annyira nem szeretek, de szerencsére nincs messze a hely. Az idő tökéletes, napos de szellős, ilyenkor lehet jól leégni, ezért indulás előtt naptejezünk egyet, biztos, ami…

Tovább
Szólj hozzá!

Camino Húngaro útinapló - Negyedik nap

2020. szeptember 06. 12:00 - Pellegrino

Tata - Nagyigmánd, 24 kilométer

A Camino Húngaro negyedik reggele egy tatai kemping pici faházában ért minket. Tartottunk tőle, hogy nem lesz zavartalan az éjszaka, mert sok fiatal gólyatáborozott a helyen, de vagy a remek füldugóimnak, vagy a fáradtságomak köszönhetően nagyon jót aludtam.

Tovább
Szólj hozzá!

Camino Húngaro útinapló - Harmadik nap

2020. szeptember 05. 07:05 - Pellegrino

Tarján - Tata, 21 kilométer

A Camino Húngaro harmadik reggelén kellemes meleg, de azért egyelőre nem túl forró időben indultunk el a szállásunkról, hogy megnézzük a tegnap kihagyott templomot és szerezzünk valami reggelit, mielőtt átsétálunk Tatára.

Tovább
Szólj hozzá!

Camino Húngaro útinapló - Második nap

2020. szeptember 04. 07:05 - Pellegrino

Zsámbék - Tarján, 22 kilométer

Reggel Zsámbékon minden simán ment, mert megszáradtak az előző este kimosott és kicentrifugált ruhák és a közeli boltban mindent be tudtam szerezni egy reggelihez. Az eső csepergett, amikor reggel hétkor a boltból ballagtam vissza a szálláshoz, de nem tűnt vészesnek, reméltem, hogy indulásig majd…

Tovább
Szólj hozzá!

Camino Húngaro útinapló - Első nap

2020. szeptember 03. 06:49 - Pellegrino

Budapest - Zsámbék, 31 kilométer

A Camino Húngaro első napjának reggelén Budapesten a Clark Ádám tértől indulunk el utunkra Viktor cimborámmal. A megbeszéltek szerint a Lánchíd pesti oldalánál találkozunk, majd együtt átballagunk a hídon élvezve a reggeli Budapestet és a Dunát. Az időjárás tökéletes, szépen süt a nap. Most örülök…

Tovább
Szólj hozzá!

Camino Húngaro útinapló - információk, előzmények

2020. szeptember 01. 17:47 - Pellegrino

Eljött hát ez a nap is, Viktor cimborámmal (aki régebben olvasóm volt, majd együtt mentünk a Vérkörre, ahol  összebarátkoztunk és túratársakká is váltunk) elhatároztuk, hogy az idei évben végigjárjuk a legrégebbi hazai Camino útvonalat, a Camino Húngarót.

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása