El Camino Francia út, Angol út, Primitivo, Camino Fisterra stb. szállások listája

2018. március 09. 10:10 - Pellegrino

Elérhetőségekkel, férőhelyekkel és linkekkel fotón és letölthető PDF-ben is

Az "El Camino" legnépszerűbb útvonala a Francia út. Mintegy 800 kilométeres hosszán sok kisebb-nagyobb település van, azokon belül pedig rengeteg különféle zarándokszállás található.

Ezek nagyon különböző minőségűek és árúak, ezekre most nem térnék ki, ide kattintva olvashatsz róluk, és láthatsz képeket, ha mélyebben érdekel a téma.

Az egyre nagyobb érdeklődésre való tekintettel bizonyos időszakokban hamar megtelhetnek az elérhető alberguék, ezért érdemes lehet időnként telefonon előre foglalni magunknak szálláshelyet.

el_camino_francia_ut_szallasok_listaja.png

Van néhány fontos dolog ezzel kapcsolatban: lényeges, hogy ha foglaltunk magunknak valahol, akkor valóban menjünk is el oda. Ha valamilyen tényleg nyomós oknál fogva (például betegség, sérülés) mégsem tudunk megérkezni a választott szálllásra, hívjuk fel őket újra, és mondjuk le az ágyat, hogy más zarándokok elől ne foglaljuk azt feleslegesen és ne csalódjanak a szállásadók. Félő ugyanis, hogy ha esetleg túl sok negatív tapasztalatot szereznek a be nem töltött előfoglalásokkal, akkor inkább nem engedik majd a telefonos foglalást a jövőben.

Általában önkormányzati szállásokon (Municipal) nem lehet foglalni, ezeket maximum út közben azért lehet érdemes felhívni, hogy vannak-e még szabad ágyak, hogy ne menjünk oda feleslegesen, ha már teltház van. A szállásokról bővebben itt olvashatsz.

TIPP: Ha teltházas a választott szállás, érdemes lehet megkérdezni, hogy mit ajánl, van-e ötlete a környéken. A szállásadók többnyire ismerik egymást és tudják, hol van a legtöbb férőhely.

 A Francia út hagyományos kezdőpontjánál Saint Jean Pied de Port-nál a zarándokirodában adnak egy ilyen hatoldalas nyomtatott szálláslistát. Ebben azért akad pár hiba (például rossz telefonszám), de mindenképpen nagy hasznát lehet venni. Azért illesztem ide be, mert út közben a zarándoklatot később kezdő emberkék (akik így nem kaptak listát a francia oldalon) nagyon örültek neki, amikor odaadtam, hogy lefotózhassák maguknak.

el_camino_francia_ut_szallasok_listaja_albergue_1_3.jpg

el_camino_francia_ut_szallasok_listaja_albergue_1_2.jpg

el_camino_francia_ut_szallasok_listaja_albergue_1_1.jpg

el_camino_francia_ut_albergue_szallas_lista_1.jpg

el_camino_francia_ut_albergue_szallas_lista_2.jpg

el_camino_francia_ut_albergue_szallas_lista_3_muxia_delfin_albergue.jpg

TIPP: A fenti képek elég nagy méretűek, mentsd le a telefonodra és máris könnyen magaddal viheted őket és nagyítva is nézegetheted!

A szintkülönbségekről is kaptam egy ilyen kétoldalas papírt, ez is jó szolgálatot tud tenni, ha lélekben fel szeretnénk készülni a következő napi terhelésre:

szintkulonbsegek_el_camino_francia_ut.jpg

szintkulonbsegek_el_camino_francia_ut_2.jpg

Szerintem a leghasznosabb az, ha helyben beszerezzük például a Michelin féle Camino térképet, azon sok minden rajta van (szintkülönbségek, térképrészletek, pár szállás elérhetősége), bővebben itt olvashatsz róla.
img_20170507_212417.jpg

A teljes szálláslista 2017 decemberi frissítésel itt tölthető le PDF-ben

(A PDF listában nincsenek benne a Santiago utáni szállások, ezért ha továbbmennél az óceánig mondjuk Muxíába vagy Fisterrába, akkor a fotós lista utolsó képét azért mentsd le, hogy az odavezető úton lévő szállások elérhetőségei is nálad legyenek!)

A Francia Út télen nyitva tartó szállásainaklistáját itt találod!

Rózsától megkaptam az Angol út szálláslistáját is, szintén nagy felbontású fotókon! Köszönöm szépen, ne feledjétek, ha Muxía, akkor csak az albergue Delfín! ;)

el_camino_ingles_szallas_lista_2018_albergue_angol_ut_1.jpg

el_camino_ingles_szallas_lista_2018_albergue_angol_ut_2.jpg

el_camino_ingles_szallas_lista_2018_albergue_angol_ut_3.jpg

el_camino_ingles_szallas_lista_2018_albergue_angol_ut_4.jpg

Íme lejjeb a Camino Fisterra szálláslistája, amit szintén Rózsának köszönhetek! Ezen a listán a Santiago-Fisterra útvonal szállásait találod meg!

el_camino_fisterra_finisterra_szallaslista_albergue_lista_2018_1.jpg

el_camino_fisterra_finisterra_szallaslista_albergue_lista_2018_2.jpg

el_camino_fisterra_finisterra_szallaslista_albergue_lista_2018_3.jpg

el_camino_fisterra_finisterra_szallaslista_albergue_lista_2018_4.jpg

Innen letölthető még a 

Portugál Út spanyol szakaszainak listája (parti út és a belső út)

Norte galíciai szakaszának szálláslistája

Via de la Plata spanyol szakaszának listája

Primitivo szálláslista

Ez is érdekelhet:

A Camino útvonalai

Kajálás okosan

A szállásokról

Mosás a Camino-n

Utazás, futár

Biztonsági kérdések

Útinaplók

A Camino del Norte 0. napja

A Francia út 0. napja

Portugál Út útinapló Lisszabontól

Angol Út Ferroltól

Camino Finisterra

Norte felkészülés

Caminós Tippek, trükkök

A blog legeleje

Ha szereted, amit csinálok és támogatnád az utamat, vagy meghívnál egy szállásra, szendvicsre, üdítőre, sörre vagy egy kávéra virtuálisan, mostantól megteheted ide-, vagy az alábbi képre kattintva:

Csatlakozz hozzám Facebook-on, Instagramon és a Youtube-on is!become-a-patron-button-1_1.pngHa tetszett, nyomd meg a gombot!

arrow_outline_yellow_down.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elcaminofrances.blog.hu/api/trackback/id/tr8213726462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása