Kungsleden trail - Hatodik nap

2021. november 10. 07:16 - Pellegrino

Kebnekaise - Singi - 22,2km

A lábaim meg a gazdája is kivannak a tegnapi mászástól, ezért ma nem állítok ébresztőt, laza napot tervezek.img_20210827_085250.jpg Reggel fél nyolckor ébredek. Irány a szárító, összeszedem a tegnapi mosott ruhát, majd reggelire tolok egy szokásos zabkása-kávé kombót bent az étkezőben.img_20210827_081102.jpg A luxusnak most egy ideig vége lesz, kiélvezem a dolgot. Nem rohanok, komótosan pakolok a sátor előtt. Kiterítem az esőszoknyámat, ami  nagyon jó védelem a sátor előtere alatt esténként a cuccaimnak a földön lévő sár és a por ellen.

Helikopterek jönnek-mennek, elég nagy erre a légiforgalom. Ezzel hozzák a cuccokat a szállóba és emberek is taxiznak vele ide, vagy a legközelebbi településre. Úgy tudom, hogy 150 euróért visz el egy személyt a kopter.

Délelőtt tízkor indulok csak el, az idő szép, süt a nap, de elég nagy most a szél. Szerencse, hogy nem ma mentem a hegyre, a szél -vagyis annak hiánya- miatt jobb volt a tegnapi nap. A mai tervem lassan visszaballagni a Kungsledenre a Singi kabin környékére, ez csak olyan kb. 14-16 kilométert fog jelenteni.

A kabin 14-re van, ha bírom, akkor megyek még, de nem akarom túlerőltetni a futóművet, mert lenne még dolga a közeljövőben. Ez a 20 kilós zsákkal sziklákon ugrálás amúgy is ad neki rendesen.

A nagy szélben nem annyira jó menni, de mivel már ismerem az utat (hiszen ezen jöttem a másik irányból két napja), gyorsan haladok rajta. Az ösvenyek kicsit össze-vissza vannak, oda kell azért figyelni, egyszer én is lekavarodok róla a patak partjára.

Egyik átkelésnél benézek egy követ és térdig belepottyanok egy vízfolyásba. Szerencsére nem esek el, a nadrágom pedig gyorsan megszárad ebben a napos-szeles időben. Ilyen terepen és ilyen súllyal a háton nagyon hasznos és fontos a túrabot, mert segít egyensúlyt tartani, leveszi a teher egy részét a térdről és még számtalan más előnye is van, jó, hogy van nálam. Bár ez a sátor miatt is kell, mert ez a sátram nem szabadonálló, mint a másik, hanem a túrabotok adják  meg a támasztását.img_20210827_142145.jpgDélben még csak 4 kilométerre jutottam el, azaz még tíz van hátra a Singi-ig, de már a völgyben vagyok es elértem a közeli hegyeket. Lassan jöttem, hogy kíméljem a lábaimat meg a szép időben forgattam is pár snittet, jutalom ez a nap.img_20210827_130153.jpg A völgy túlsó vége felé találok az ösvényen egy Sea to Summit kést. Szürke, műanyag, pont mint a kanalam. Passzol hozzá, könnyű és praktikus holmi, ezért elteszem. Amúgy sem hagynék itt szemetet az úton, de ennek még hasznát is tudom venni.

Fél kettőkor már a 8,2 kilométeremnél járok, ami jó, mert már csak 6 van hátra a menedékig, de bőven van még időm a sötétedés előtt. A lábaim is bírják, az idő is frankó, minden rendben. Emberrel nem nagyon találkoztam mostanság, aminek külön örülök, kicsit sok volt a tegnapi mennyiség a hegy körül. img_20210827_160550.jpgÉrzem az erőt, szerintem tovább is megyek ma, mert háromkor megpillantom a Singit. Leballagok mellé kajálni, de úgy döntök, hogy kábé hétig még nyomom tovább. Jó idő van, ki kell használni. Az ösvény itt nagyon sima, jól lehet rajta haladni, alig vannak rajta sziklák. Meg is lepődök rendesen, hogy ilyen is van errefelé.

Sok jó táborhely van errefelé extra szép kilátással, sajnálom, hogy ilyen közel vannak, mert nem akarok még letáborozni. Az út mellett ismét rengeteg áfonyát lelek, el is kezdem szedegetni, nem bírom megállni. Közben azért haladok, szépen fogynak a kilométerek.img_20210827_180947.jpgAhogy ballagok, elmegy mellettem egy rénszarvastehén egyedül. Elég szokatlan látvány, mert ezek az állatok általában csapatban járnak. Nem messze aztán megpillantok még párat, gondolom ezektől kóborolhatott el az előző állat.img_20210827_192907.jpgA nap lebukik a hegy mögé, egyből érezni lehet, hogy lehűl a levegő. Azt hiszem lassan itt lesz az ideje a táborverésnek. A patak lassan folyóvá szélesedik, leballagok mellé és megtöltöm a kulacsaimat éjszakára. Ki tudja, hogy mikor és milyen táborhelyet találok, akkor már legalább nem kell majd vizet keresnem.img_20210827_192223.jpgEgy számi kunyhó váza mellett megy el az ösvény, nagyon jól néz ki. Gondolkodom, hogy itt táborozzak, de felerősödik a szél, ezért inkább továbbmegyek, hátha találok valami védettebb helyet. Nem kell soká mennem, mert egy mélyedésen vezet keresztül az út, benne tűzrakóhelyes táborhellyel. A tűzrakó most inkább látványelem, mert ugye errefelé nincsenek fák, de pont elfér mellette a sátram és rálátok a folyópart egy szakaszára, nagyon szép kis hely ez.

A sátrat gyorsan felpattintom, majd előszedem a kajáscuccomat és főzök egy tésztát. Kerül bele biltong is, ami egy afrikai szárított marhahús, Charlie cimborámtól kaptam az útra. Letolok mellé egy finom meleg teát, ami nagyon jól esik a hűvös időben.

Miközben kajálok vendégeim érkeznek: egy csapat rénszarvas éppen arra a partszakaszra jön inni, amire a sátram néz. Nem vesznek észre a mélyedésben, de én csendben gyönyörködhetek a látványban, mielőtt lefekszem aludni. Jó kis nap volt ez is.

Előző bejegyzések:

Mi a Kungsleden?

Felszerelések, kaja, utánpótlás

Az utazás megszervezése

Az utazás

Első nap

Következő bejegyzés:

Útinapló - hetedik nap

Ha nem szeretnél lemaradni, iratkozz fel a Youtube csatornámra ide kattintva, vagy kövess Instagramon, illetve a blog Facebook oldalára (ezt itt találod) is kiteszem majd a friss napi bejegyzéseket, amikor elkészülnek.

Ha szereted amit csinálok és belefér, hogy támogatnád a következő utamat, állnád egy szállásomat vagy meghívnál egy szendvicsre, üdítőre, sörre vagy egy kávéra virtuálisan, mostantól megteheted ide-, vagy az alábbi képre kattintva:

blog_tamogatas_paypal_300_250_2.jpg

A támogatók neve a túráról készülő kisfilm végén a stáblistában is megjelenik majd!

Ha tetszett, nyomd meg a gombot!

arrow_outline_yellow_down.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elcaminofrances.blog.hu/api/trackback/id/tr7616749670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása