Camino Húngaro útinapló - információk, előzmények

2020. szeptember 01. 17:47 - Pellegrino

Eljött hát ez a nap is, Viktor cimborámmal (aki régebben olvasóm volt, majd együtt mentünk a Vérkörre, ahol  összebarátkoztunk és túratársakká is váltunk) elhatároztuk, hogy az idei évben végigjárjuk a legrégebbi hazai Camino útvonalat, a Camino Húngarót.
1597941603631.jpg

Ez az útvonal eredetileg Budapesttől Lébényig vezetett, ahol a lébényi Szent Jakab templom volt a végállomása. Itt a spanyolországi érkezéshez hasonlóan rendesen egy névre szóló igazolást (Compostelát) is kaphatnak azok a vándorok, akik végigjárták ezt a hazai útszakaszt.

A történetnek itt nincs azonban vége, ugyanis nem sokkal a zarándokút kijelölése után rácsatlakoztatták a szlovák és az osztrák Camino útvonalakra, amiken keresztül így már egészen végig, Santiago de Composteláig lehet rajta menni szépen jelölt nemzetközi utakon. Mi emiatt tervezzük Lébény után továbbmenni Pozsonyba, majd onnan Wolfsthalba, hogy megnézzük ezt a kapcsolódást, aztán majd egyszer talán innen folytathassuk az utat tovább.

Ha még nem ismered az utat és érdekel a története, íme egy remek interjú Dukát Csillával, a Szent Jakab Baráti Kör Egyesület elnökével, aki elmeséli a részleteket:

A jelzések tehát megvannak az úton végig, a zarándokszállások, pecsétek is elérhetőek, van szép hazai zarándokútlevél, sőt, útikönyv is készült, amiből 2019-ben kijött a friss, 3. kiadás, amihez én is hozzátehettem egy kicsit a felkészüléses fejezethez adott tanácsaimmal.

A jelzések is nagyon rendben vannak, szépen karbantartják őket az egyesület önkéntesei, ráadásul a jeleknek sajátos logikájuk van:

Így tehát csütörtöki indulásunktól 11 napon keresztül elmesélem, mi történt velünk az utunk során Budapesttől Wolfsthal-ig.

Klikkelj ide az első napi bejegyzésért!

Ha nem szeretnél lemaradni, csatlakozz hozzám Facebook-on, Iratkozz fel a Youtube csatornára, hogy értesítést kaphass, ha megjelenik egy új videó, vagy nézegess szép képeket az Instagramon.

Ez is érdekelhet:

Túrázás fájdalommentesen

Mindent a hálózsákokról

A réteges öltözködésről

Mire jó a csősál?

A túrazoknik anatómiája

Mindent a derékaljakról

Bakancs, vagy túracipő?

Füldugóteszt a nyugodt éjszakákért

Mindent az ágyi poloskákról

A Francia Út útinaplója

A Portugál Út útinaplója Lisszabontól

Az Északi Út útinaplója

Ha tetszett, nyomd meg a gombot!

arrow_outline_yellow_down.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elcaminofrances.blog.hu/api/trackback/id/tr7816185540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása