Vérkör - 77 kilométer 18 óra alatt a Vértesben (Videó)

2019. december 09. 06:52 - Pellegrino

Nem szoktam teljesítménytúrázni, de Dénes cimborám rávett, hogy menjek el vele a Vértesbe, ahol kipróbálhatom, hogy mit bírok. Aztán ő mégsem jött el, de csatlakozott hozzám Viktor és november utolsó napjának hajnalán nekivágtunk. Tudtam, hogy 45 kilométert tudok menni 20 kilós zsákkal, na de 77-et? Lássuk!

gabor_viktor.png

Reggel korán, már öt körül indultunk, mert Budapestről autóval egy óra volt az út Oroszlányig, ahol a sportcsarnok oldalától indult a túránk. Mivel november végére esett az időpont, több nehézséggel is szembe kellett néznünk: ott volt a hideg (-4 és +4 fok közt mozgott a hőfok), a rövid nappalok, a vadászatok, no meg persze azzal, hogy egyikőnk sem ment még ennyit egyhuzamban.

Az adatok:

Táv: 76,2 Km, Szintemelkedés: 1601 m

Útvonal: Oroszlány, Sportcsarnok - Majkpuszta (P) - Vértessomló (P) - Szarvas-kút (P,K) - Vitány-vár (K,ZL) - Csákányospuszta (KL, K, K+) - Körtvélyespuszta (K, K+) - Kapberekpuszta (K+, P) Vérteskozma műút (Z) - Csákvár (Z, S) - Gém-hegy (Z, Z3) - Gánt (Z3) - Géza pihenő (K, K+, Z) - Szentgyörgyvár (Z) - Mindszentpuszta (Z, K4) - Kőhányás (K) - Várgesztes K-S elágazás (K) - Oroszlány, Sportcsarnok (S)

Zárójelben a túristajelzések vannak feltüntetve amit az adott pontig követni kell. (P = Piros sáv, K = Országos kéktúra kék sávja, S = sárga sáv, Z = zöld sáv, ZL = Zöld L (rom), K+ = Kék kereszt, Z3 = Zöld háromszög, K4 = Kék négyzet)

A túra egyébként ingyenes, csak akkor kell (utólag) fizetni, ha teljesítetted és szeretnél érmet vagy kitűzőt kapni érte. Bármikor egyénileg teljesíthető, csak a honlapon kell regisztrálni (link a bejegyzés végén) de a vadászatok időpontjára figyelni kell. Erről szintén a honlapon lévő táblázatból tájékozódhatsz.

Így sikerült:

Szóval összejött, de végül kicsúsztunk a szintidőből egy picivel. Nem számít, a fő, hogy sikerült minden nehézség ellenére. Lehet, hogy nyáron újra megpróbáljuk, amikor kevesebb sötét menet van, akkor simán összehozzuk majd szintidőn belül.

Íme pár fotó a túráról (galéria):

A statisztikák (galéria):

A Vérkör honlapját itt találod, innen pedig a GPS track tölthető le. Mi a Természetjáró alkalmazásba (Androidra - Iphone-ra) töltöttük le, remekül működött.

Csatlakozz hozzám Facebookon ide kattintva!

Ez is érdekelhet:

A túrabotokról

Mi az a túrautánfutó?

become-a-patron-button-1_1.png

 

 

Ha tetszett, nyomd meg a gombot!

arrow_outline_yellow_down.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elcaminofrances.blog.hu/api/trackback/id/tr3115344134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása