TECH rovat - túrázás kamerával - Peak Design Capture Clip bemutató (videó)

2021. március 14. 10:00 - Pellegrino

valamint Peak Design "Shell" védőhuzat és "Cuff" karpánt

Legtöbbször a telefonommal fotózom túra közben, de időnként elviszem a "rendes" kamerámat is, ami egy Panasonic Lumix G90. Szeretem ha biztonságban van (mert nem olcsó mulatság egy ilyen holmi), de az is fontos, hogy emellett mindig a kezem ügyében legyen, hogy szükség esetén azonnal használni tudjam. Ezekre kínál innovatív megoldásokat a Peak Design nevű viszonylag fiatal amerikai cég.

clip_and_pad_in_use.jpg

Eleinte különféle táskákkal próbálkoztam, de rá kellett jönnöm, hogy abból kibányászni a technikát tetemes idő és a terepen emiatt az ember inkább veszni hagy egy-egy ígéretes felvételt.

A Peak Design "Capture Clip" viszont mindig a kezem ügyében tartja a kamerát a hátizsákom vállpántján, a "Shell" huzattal kombinálva pedig időjárásállóvá is teszi azt.

A 2020-as év elején (vagy talán 2019 végén?) szereztem be ezeket a holmikat, amikor még elég komoly terveim voltak arra az évre, de ugye sajnos mindannyian tudjuk, hogy végül hogyan alakult. Sebaj, ezek nem romlanak meg és addig is amíg újra elindulok világgá addig itthoni túrákon is remekül lehet őket használni.

Viktor cimborám segített leforgatni az alábbi videót.

Íme:

Innen szereztem be őket, a kedvenc európai ultrakönnyű túrázós webshopomból, ahonnan például a Gossamer Gear hátizsákom is van. Meg is érkezett szokás szerint 2 nap alatt, az ára is nagyon kedvező volt, bár akkoriban azért a mostaninál jóval olcsóbb volt az euro.

A huzatválasztásnál (Shell) figyelni kell a kameránk és az általában használt objektív méretére, mert más való az én kis Panasonic-omra és más mondjuk egy Canon full-frame-es DSLR-re. A huzat 3 méretben kapható (S, M és L jelöléssel). Használható egyébként állványon vagy nyakpánton is, szóval nem csak túrázáshoz javasolt.peak_design_shell_meretek.jpg

A Clip egy saját talppal működik, amit egy imbuszcsavarral lehet a kamera aljához rögzíteni. Ez a talp viszont négyzet alakú és általában nem kompatibilis az állványfejekkel. Egy egyszerű kis eszköz közbeiktatásával viszont egész könnyen megoldható ez a probléma, ha az ember mondjuk túra közben mégis állványra lenné időnként a gépét:

160198867_433944124540945_5617830383780102896_n.jpgquick_release_talp_peak_design_capture_cliphez.png

Ezt a gyorskioldós adaptert (3/8 és 1/4-es menettel is használható) felszerelve az állványra a Peak Design talpat az oldalsó csavarral egy mozdulattal rögzíthetjük rá, majd le is ilyen könnyen vehetjük róla, és mehet vissza a kamera a vállpántra. Nekem innen van kb 10 dollár volt az ára.top-lock-quick-release-adaptor-manfrotto-msq6t-sideangle-plate-mounted-gost2.jpg

Több gyártónak, (például a Manfrottonak is) van hasonló holmija, azt itt találod.

TIPP: Ha nagyobb okjektívvel használjuk a kameránkat, vagy gyorsabban mozgunk, akkor a hátizsák mellhevederét átcsatolhatjuk az objektív felett, így még stabilabbá tehetjük a szettet.

Gyári videók

Capture Clip:

Cuff karpánt:

Shell védőhuzat:

Ha nem akarsz lemaradni a hasonló tartalmakról, csatlakozz hozzám Facebook-on, iratkozz fel Youtube csatornámra vagy nézegesd a blog Instagram oldalát.

Hasonló cikkeket ide kattintva találsz

Insta OneR 360 Twin Edition kamera kicsomagolás

A túrazoknik anatómiája

A hálózsákok titkai

A derékaljak fajtái

Tippek a hátizsákválasztáshoz (videó)

Ha szereted amit csinálok és belefér, hogy támogatnád a következő utamat, állnád egy szállásomat vagy meghívnál egy szendvicsre, üdítőre, sörre vagy egy kávéra virtuálisan, mostantól megteheted ide-, vagy az alábbi képre kattintva:

blog_tamogatas_paypal_300_250_2.jpgHa tetszett, nyomd meg a gombot!

arrow_outline_yellow_down.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elcaminofrances.blog.hu/api/trackback/id/tr9916460568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása