Tartósteszt - Fjällräven Keb EcoShell esőnadrág

2018. október 02. 08:09 - Pellegrino

A Fjällräven Keb EcoShell esőnadrágja szintén nagyon hasznos darabja volt a Camino del Nortén használt felszerelésemnek. Bár ezt a ruhadarabot nem használtam mind a 40 napon keresztül, mint a nadrágomat, vagy a héjkabátot - hiszen szerencsére nem esett mindig az eső, csak kb. 8-10 napon át - azért elég sokszor jól jött, hogy ott lapult a hátizsákom külső, gyorsan elérhető rekeszében.

1529349427306.jpg

Gyári adatok

Négyévszakos használatra tervezett technikai héjnadrág, amelynek háromrétegű, környezetbarát módon előállított Eco-Shell alapanyaga teljes időjárásállóságot biztosít kiváló szellőző és lélegzőképesség mellett. A szár teljes hosszán végighúzódó Aquaguard vízálló cipzár a szellőzőképesség javítása mellett a nadrág könnyű le- és felvételét is biztosítja, a kopásnak kitett pontokon elhelyezett Cordura megerősítések pedig garantálják a nadrág tartósságát. Bővebb szabása miatt bármely G-1000 szériás túranadrág kényelmesen aláfér.

  • háromrétegű, víz-és szélálló Eco-Shell alapanyag ami 100% újrahasznosított poliészter (!)
  • fluorkarbon mentes tartós vízálló kezelés (!)
  • kényelmes szabás, bármely G-1000 nadrág aláfér
  • hegesztett belső varratok
  • tépőzárakkal szabályozható derékbőség
  • könnyen kezelhető beépített deréköv
  • oldalsó cipzáras kézmelegítő zsebek
  • teljes szárhosszon Aquaguard kétkocsis, vízálló cipzár
  • formázott térdszabás
  • Cordura megerősítések a belső lábszáron és bokánál
  • bokánál szűkíthető

Tömeg:0,81 kg (M)

Tapasztalatok

A nadrág anyaga kellemes, mintha nem is vízálló lenne - pedig nagyon is az, mondhatom, mert kapott rendesen sarat és vizet a több, mint egy hónapos túrán - és környezetbarát módon előállított, ami nekem különösen fontos és szimpatikus dolog. Belül hegesztettek a varratok, az oldalsó és a zsebnél található cippzárjainál sem folyik be a víz. A bokarésznél erősített, a szár alja pedig szűkíthető és kampóval a bakancshoz rögzíthető.

Fjallraven Keb EcoShell esőnadrág teszt galéria

A mérete jó volt, kényelmesen aláfért a Keb Gaiters túragatya. Ez egy külsö héj, vagyis gyakorlatilag dupla nadrág volt rajtam, mégsem éreztem, hogy nagy és esetlen lenne. A mozgást sem akadályozta és nem is volt túl hangos a kellemesen puha anyagának köszönhetően. A derekánál tépőzárral könnyen és gyorsan állítható a bősége, ami a le- és felvételénél igen jól jön.

img_20180613_105404.jpg

Nadrág a nadrágon

Az esőnadrág oldalsó cippzárjai nagyon hasznosak voltak, főleg a kétkocsis megoldásuk volt kényelmes. Ha ugyanis eső után az aljnövényzet még nagyon vizes volt, de közben meleg lett, elég volt felül kicippzározni, így a felső szellőzés mellett alul remekül védett továbbra is. Amikor pedig aszfaltra értem, és erősen kétesélyes volt az időjárás, vagy várhatóan hamarosan újra bozótosba kellett mennem, akkor csak teljesen kinyitottam oldalt, de nem vettem le, hogy utána újra fel kelljen venni. Ezeken a cippzárakon keresztül az alatta viselt "rendes" túranadrágom zsebeihez is könnyen és gyorsan hozzá tudtam férni szükség esetén.

img_20180630_082825_burst001_cover.jpg

Szellőztetés gyengébb esőben vagy vizes aljnövényzetnél

A zsebei is kitűnően szigetelnek, én ugyanis telefonnal fotóztam, ezért sokszor elő kellett vennem esős időben is a telót. Ez könnyen és gyorsan ment a húzózsinóroknak köszönhetően, a telefonom pedig száraz maradt vízálló tok használata nélkül is. 

1532434030346.jpg

Vízálló cippzárak a zsebnél húzózsinórral

Természetesen az öv jár hozzá. Ráadásul jól kitalált, fokozatmentesen állítható műanyag csatos, ami könnyen és gyorsan használható, kényemes és egyszerű megoldás volt, ha hirtelen fel kellett kapni a nadrágot.

1532434043802.jpg

Fokozatmentesen állítható könnyű öv

Összességében egy nagyon okos és sokoldalú héjnadrágot tesztelhettem ami az előző "sima" poliészter esőgatyámnál ezerszer többet tud és akár önálló nadrágként is megállja a helyét sok szituációban főleg, ha az ember sokat túrázik nedves időben. Rosszat nem tudok mondani róla, de egy ilyen prémium kategóriás cuccnál a tökéletesség szerintem el is várható.

Fjallraven Keb Gaiters túranadrág tartósteszt

Fjallraven Keb EcoShell héjkabát tartósteszt

További teszteket itt találsz,

egyéb felszerelésekről pedig ide klikkelve olvashatsz!

become-a-patron-button-1_1.png

 

 

Ha tetszett, nyomd meg a gombot!

arrow_outline_yellow_down.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elcaminofrances.blog.hu/api/trackback/id/tr3014132093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása