Tartósteszt - 40 nap egy dzsekiben - Fjällräven Keb EcoShell héjkabát

2018. augusztus 20. 16:06 - Pellegrino

A svéd Fjällräven cég környezetbarát Keb EcoShell héjkabátját is tartósan teszteltem, sokszor NAGYON esős körülmények között, szélben, hidegben és melegben, hegyek között, városban és az óceán partján több, mint 900 kilométeren át a Camino Északi útján.

fjallrave_keb_ecoshell_jacket_dzseki_teszt_3.jpg

Azt hiszem valóban sikerült szinte mindennek kitennem, ami egy áltagosnál nedvesebb és szelesebb túrán bekövetkezhet és azt kell mondanom, hogy nagyon jól vizsgázott a cucc. Íme:

Gyári adatok

"Négyévszakos használatra tervezett technikai héjkabát, amelynek háromrétegű, környezetbarát módon előállított Eco-Shell alapanyaga teljes időjárásállóságot biztosít kiváló szellőző és lélegzőképesség mellett. Kétkocsis elülső cipzárja és cipzáras, oldalsó szellőzőbetétei gondoskodnak arról, hogy még a legaktívabb mozgások közepette is a befülledés veszélye nélkül viselhesd. Kényelmes, jó szabású kapucnija pedig nemcsak a fejed védi, de a mozgásban sem akadályoz és sisakod is aláfér. Nagyméretű, elasztikus belső hálóval ellátott mellkasi zsebeiben minden szükséges felszerelésed elfér, a kabát pedig kialakításából adódóan beülővel is kényelmesen viselhető.

  • háromrétegű, víz-és szélálló Eco-Shell alapanyag
  • fluorkarbon mentes tartós vízálló kezelés
  • hegesztett belső varratok
  • három pontban állítható, sisak kompatibilis kapucni
  • Aquaguard kétkocsis, vízálló cipzár
  • vízhatlan belső cipzár fedlap
  • cipzáras, oldalsó szellőzőnyílások
  • nagyméretű cipzáras mellkasi zsebek
  • kisméretű cipzáras zseb a karon
  • cipzáras belsőzseb
  • tépőzáras mandzsetták
  • elasztikus alsó behúzózsinór
  • Anyagleírás:Eco-Shell 100% újrahasznosított poliészter
  • vízállóság: 30.000 mm"

1532090135076.jpg

Ez így elég jól hangzik, szóval lássuk a medvét!

Kialakítás

A kabát maga nekem nagyon tetszik, mert könnyű és jó a szabása, ha épp nem használtam, akkor kis helyet foglalt csak el a hátizsákom tetején. Az anyaga a szintetikus mivolta ellenére meglepően puha tapintású és csendes, nem susog. Az ujjai kicsit hosszabbak, mint a karom, de a csuklórésze tépőzárral állítható, így aláfér egy vastagabb pulóver is szükség esetén.

1529335794699.jpg

Sokféle színben kapható, így akkor is találunk megfelelőt, ha a feltűnés a cél (például egy expedíció során), de akkor is, ha épp a rejtőzködés a fontos, mondjuk vadászatnál. Én egy szürkéskéket választottam, ami nem túl feltűnő, így sokoldalúbban használható, ráadásul férfi- és női változata (jelölése W) is elérhető.

A háta hosszított, így a deréknál jóval lejjebb ér, egészen az ülepemig. Ez azért hasznos, mert nem folyik be az eső a deréknál. Az alsó behúzózsinórt használva nagyon jól bezárható a testmeleg. A dzseki jól ellenáll a víznek és a cipzárak is vízálló kialakításúak.

ecoshell_vizallo_teszt_fjallraven.jpg

Az anyaga rendkívül jól blokkolja a szelet, így nem volt szükségem pulóverre az úton még akkor sem, amikor a hideg miatt látszott a lehelletem. A sisakkompatibilis kapucnija is remekül zár. Külön extra a kissé merevített ellenzője, ami többnyire nem a napot, hanem az esőt tartja távol az ember szemétől és arcától.

A napellenzős kapucni

A kapucni hátsó részén egy-, alul a nyakrésznél pedig kétoldalt egy-egy darab gumis húzózsinór található, amiket meghúzva tökéletesen a fejünkre idomul a holmi, így nagyobb szél sem fújja le rólunk és az eső sem tud befolyni mellette.
1534769451703.jpgA kapucni hátsó részén a nyaknál akasztófül van, ennél fogva felakasztva könnyen megszárítható a ruha használat után. A kabát cipzárának felső részére az anyag rá van hajtva és le van varrva, így a cipzár vége nem irritálja az ember nyakát, amikor teljesen felhúzza azt esős időben.

fjallrave_keb_ecoshell_jacket_dzseki_teszt_8.jpg

A cipzár egyébként kétkocsis, azaz alulról felfelé és fentről lefelé is nyitható igény szerint akár szellőzés miatt, akár ha valamit elő akarunk venni a nadrágzsebünkből, vagy épp pisiszünetnél. A felső kocsin nagy bőr húzóka van, amit kesztyűvel is könnyen kezelhet az ember.

Zsebek

Zsebek tekintetében igen praktikus a kabát. Alsó oldalzsebek nincsenek rajta, hiszen túrázásnál a hátizsák derékpántja pont ezen a részen fekszik fel, így ha lenne itt zseb, a cipzárja vagy a zseb tartalma zavaró lehetne. A könnyen elérhető mellrészen viszont mindjárt két nagy zsebet is találunk.

fjallrave_keb_ecoshell_jacket_dzseki_teszt_14.jpg

Ezeken belül még egy-egy kisebb hálós zseb van, amibe például telefont vagy más médialejátszót vagy kisebb fényképezőgépet lehet tenni. A zsebeken belül mindkét oldalon fülhallgatókimenetet találunk, ami a kabáton belülre vezet, így nincsenek lógó kábelek.

1532434234912.jpg

Baloldalon van egy nagyméretű hálós belső zseb az értékeknek, ami szintén cipzárral zárható. A bal karon is van egy kisméretű cipzáras zseb, de ezt én nem használtam, mert bőven elég volt többi.

Szellőzés

A már említett kétkocsis első cipzáron túl a hónaljrészen is van mindkét oldalon 1-1 hosszú cipzár, ami szintén kétkocsis. Az elhelyezkedése miatt itt éri a legkevesebb direkt csapadék a kabátot, így enyhébb esőnél akár teljesen nyitva lehet az egyébként hatalmas szellőző.

fjallraven_mens_keb_eco-shell_jacket_b00v4n2hcq_2.jpg

Az anyag lélegzik, de ha nagyon megtoljuk a mászást, azért meg lehet benne izzadni. Normál használatnál viszont szárazon tart.

 Íme egy tesztvideó, amiből magam sem csinálhattam volna jobbat:

A gyártó oldalát ide kattintva találod!

Összességében nagyon elégedett vagyok ezzel a dzsekivel, mondjuk egy ilyen árú technikai ruhadarabnál ez szerintem el is várható.

Fjallraven Keb Gaiters túranadrág tartósteszt

További teszteket itt találsz,

egyéb felszerelésekről pedig ide klikkelve olvashatsz!

become-a-patron-button-1_1.png

 

 

Ha tetszett, nyomd meg a gombot!

arrow_outline_yellow_down.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elcaminofrances.blog.hu/api/trackback/id/tr2914132077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása