Túrázás fájdalommentesen - Videó

2020. június 22. 14:05 - Pellegrino

Egyszerű nyújtás- és masszázsmódszerek túra közben és után

Egy ideje foglakozom már a témával, de Kuti Szabolcs barátom valódi mestere ennek. Így inkább őt kérdeztem arról, hogyan nyújtsunk és masszírozzuk magunkat, hogy megelőzzük, vagy kezeljük a túrázás vagy Camino közben jelentkező izom- és ízületi fájdalmakat.

masszazs_nyujtas_turazas_kozben_yt_cover.png

Mivel sokat túrázom és érdekel a dolgok háttere, kíváncsi voltam a testem jelzéseinek miértjére. Műszaki emberként viszont nem sok közöm van az anatómiához, ezért elkezdtem tanulmányozni a témát és Szabi barátomhoz (korábbi olvasómhoz) fordultam segítségért.

horus_massage_kuti_szabolcs.jpg

Kuti Szabolcs 27 éve masszíroz, küzdősportol, edzői végzettségekkel is rendelkezik és 17 éve oktatja is a különféle masszázstechnikákból (gyógymasszázs, Tibeti-, Thai-, Yumeiho) összeállított módszerét, amit nemrég én is (alap szinten) elsajátítottam tőle.

Gyakorlott zarándok, 2017-ben és 2018-ban a Camino Francia Útját-, 2019-ben pedig a Portugál Utat járta meg Lisszabontól, illetve a hazai Camino Benedictus is a lábában van már, így teljesen képben van ezzel kapcsolatban is.

Ezt a videót eredetileg kint szerettük volna felvenni +1 kamerával Viktor cimborám segítségével, de sajnos a rossz idő miatt bentre kényszerültük. Ennek ellenére igyekeztünk kihozni amit lehet a szűkös térből és a kelleténél eggyel kevesebb kamerából. Így sikerült:

Amiket még így utólag fontosnak tartunk megemlíteni:

Nyújtások után lassan vedd fel a normál testhelyzetedet, a felhúzott lábadat is lassan, izomból tartva ereszd le a földre, hogy hirtelen lecsapódva ne húzódjon meg.

A melegítő krémek használata a már gyulladásban lévő területeken nem javasolt.

Kiegészítő információk

A túrabot HELYES használatát elfelejtettük a videó felvétele alatt kihangsúlyozni, mert mindketten annyira alapvetőnek gondoltuk, hogy azzal megyünk túrázni.

A bot ugyanis rengeteg terhet le tud venni a lábakról és plusz stabilitást (=biztonságot) ad a túra során. Ha kétségeid vannak a bottal kapcsolatban ajánlom ezt az alábbi kis videót, amiben igyekszem bemutatni mindent, amit a botokról és használatukról tudni érdemes:

Szó esik még a videóban a hátizsákok helyes beállításáról. Ha esetleg ebben kellene segítség, javaslom az alábbi kisfilmet:

A videóban is bemutatott olcsó és könnyű masszázslasztit pedig ide kattintva találod meg.

Szabolcs oldala itt van

Keresd őt nyugodtan, akkor is, ha fáj valamid és masszázsra van szükséged, vagy ha el szeretnéd sajátítani a módszereit, én csak ajánlani tudom!

Ha nem akarsz lemaradni a hasonló tartalmakról, csatlakozz hozzám Facebook-on, iratkozz fel Youtube csatornámra vagy nézegesd a blog Instagram oldalát.

Hasonló témák:

Mindent a hálózsákokról

A réteges öltözködésről

Mire jó a csősál?

A túrazoknik anatómiája

Mindent a derékaljakról

Bakancs, vagy túracipő?

Füldugóteszt a nyugodt éjszakákért

Mindent az ágyi poloskákról

become-a-patron-button-1_1.png

Ha tetszett, nyomd meg a gombot!

arrow_outline_yellow_down.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elcaminofrances.blog.hu/api/trackback/id/tr5715906872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása