Változások és szabályok a katedrálisban a 2020-as évben

2020. július 13. 07:37 - Pellegrino

a koronavírus miatt

Santiagóba érkezve szinte minden zarándok meglátogatja a Katedrálist, megöleli Szent Jakab szobrát és sokan (még a nem annyira vallásosak is) részt vesznek a zarándokoknak celebrált misén. A 2020-as évben azonban nem árt pár dologgal tisztában lenni, mert a vírushelyzet sajnos a katedrálisban is új szabályokat hozott. Az alábbi információkat ezúttal is Szél Klárának köszönöm.

santiago_ktedralis_szabalyok_nyitvatartas_covid_2020.jpg

A katedrális tavaly a 2021-es Szent Évre való felújítás miatt volt korlátozottabban látogatható, majd a 2020-as év elején a vírus miatt egy időre bezárt. Július elsejével újra megnyitotta kapuit, de csak az alábbi szigorításokat betartva látogatható.

Ez persze változhat, remélhetőleg mihamarabb és a jó irányba, de sajnos sosem lehet tudni. Most is, mint általában, igyekszem frissíteni a cikket, ha új információkat kapok.

Szóval:

- A santiagoi Katedrális tehát 2020. július 1-től újra megnyitotta kapuit. Habár valamennyi zarándok megtekintheti, egyszerre a bent tartózkodás maximum 200 főben limitált.

- Nyitvatartási idő minden nap 09.00-19.00 óráig van, (utolsó belépési lehetőség 18:45-kor)

santiago_ktedralis_szabalyok_nyitvatartas_covid_2020_terkep_bejarat.jpg

- Hétköznapokon a „Platerías” kapun keresztül van a bejárat, majd hétvégétől az Inmaculada tér felől lehet bejutni, (lásd a feni képen).

- Kötelező belépéskor a maszk viselése, a biztonsági távolság betartása valamint a Katedrális bejáratánál az alkoholos kézfertőtlenítő használata. (Hátizsákkal továbbra sem lehet bemenni, ezt előbb érdemes a szálláson letenni, vagy a csomagmegőrzőben letenni)

- A Zarándokmise tekintetében mindössze csupán 75 főre csökkent a lehetséges jelenlévők létszáma, a bejáratnál kell számot kérni ahhoz, hogy részt lehessen venni rajta. A Katedrálisban a Zarándokmise a 19.30-kor kezdődik, illetve 12.30-kor a Zarándokiroda kápolnájában. Ez azért is szomorú, mert a mostani helyzetben is nagyjából 150 zarándok érkezik naponta, így sajnos nem mindenki tudja megnézni majd a misét. Persze vannak olyan napok is, amikor kevesen érnek be, szóval sajnos nem lehet kiszámítani.

- Sajnos arról, hogy a szobor megölelése engedélyezett-e, egyelőre nincs információm, de logikusan gondolkodva valószínűleg nem engedik meg mostanában.

További fontos információkat a 2020-as helyzetről, kiutazásról, szállásokról itt találsz:

Spanyolországi reptéri protokol és meggyorsítása

Fontos szabályok a szállásokon

2020-as szálláslisták

Ha tetszett, nyomd meg  a gombot!

arrow_outline_yellow_down.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elcaminofrances.blog.hu/api/trackback/id/tr9816001302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása