Fogorvosnál Spanyolországban

2017. május 27. 18:19 - Pellegrino

Avagy az utasbiztosítás előnyei

Tegnap este vacsi közben a baguette kemény vége letörte a jobb felső kettes fogam sarkát. Ez azért para, mert egyrészt nem túl esztétikus, másrészt hegyesen tört, ami megvághatja a számat, harmadrészt pedig még kb. 2 hét, mire hazamegyek, addig pedig a fogam simán elkezdhet tönkremenni.

pixta_17868398_m-1024x682.jpg

Ezért másnap délelőtt Ponferrada-ba (az útba eső első nagyobb város) érve felhívtam az utasbiztosítómat (AEGON), és bejelentettem az esetet.

A telefonos hölgy minden adatomat megkérdezte, beleértve a lakcímemet, nevemet, mikor és meddig kötöttem a biztosítást, mikor és hogyan történt a dolog, közben ittas voltam-e stb.

(Fontos, hogy mielőbb jelentsük be a biztosítónál, ha valami baj ér bennünket)

Majd miután minden adatot rögzített felajánlotta, hogy keres nekem egy dokit a városban, várjak max egy órát, és visszahív. Délelőtt 10:00 volt ekkor, szóval vártam.

11:10-kor jött is a visszahívás, miszerint sajnálja, de nem talált nekem EGY VÁROSBAN fogorvost! Na ezt nem hiszem el, kb 5 perc Google a dolog szerintem, de lehet, hogy csak nem értek rá, mert valakinek sürgősebb dolog kellett... Na mindegy, kissé szkeptikusan, de kíváncsian várom a folytatást.

Kérdezte, hogy hová tartok és kb. mikor fogok odaérni. Mondtam, hogy Cacabelos a település és kb 4 felé leszek ott. Okézta a dolgot, és kérdezte, hogy nap közben hívhat-e, mondtam, hogy igen, várom szeretettel.

1495640149725.jpg

Csakhamar kaptam egy sms-t, hogy felvették a káreseményt, és kaptam hozzá egy hivatkozási számot.

13:00-kor csörög a telefon. A biztosítós hölgy az, talált nekem a faluban(!) fogorvost, leszervezte. Mivel mondtam, hogy 4 felé érek oda, akkortól várnak. Küldi a kontaktot smsben, kb 50€ lesz a doki, otthon fizetik majd ki. Korrekt.

1495640196165.jpg

Fél kettőkor jön is az sms, benne a címmel a megbeszéltek szerint. Amennyire szkeptikus voltam, most annyira elégedett vagyok. Remélem a doki jó lesz, különben berakatok egy aranyfogat. :)

Pontban négyre oda is érek, a rendelő szép és modern, kedves fiatal nők dolgoznak benne. Rögtön tudják mi járatban vagyok. Felírják a nevemet és az igazolványszámom. A biztosítónak kell majd minden papírból vinnem egyet.

1495639465681.jpg

Az asszisztens behív, és csinál egy panorámaröntgent. A dokinő épp egy másik hölgyet vizsgál közben, aki előttem érkezett.

1495639441993.jpg

A legfainabb spanyol fogorvoscsaj akit ismerek

Tíz perc múlva bemegyek, majdnem elalszom, semmit nem érzek. A nők kedvesek, barátságosak. A végén kérem a dokit, hogy hadd fotózzak párat, mosolyogva megengedi, még pózol is hozzá nekem. Felírja a blogot, biztos akar lenni benne, hogy rendben eljutok Santiago-ba.

1495639619971.jpg

Előtte - Utána

Kint a pultnál végül megkapom a számlát, az esetről egy egysoros leírást, amiben benne van, hogy mit csináltak, ezeket kérte tőlem a biztosítóm. Kérek rá 1-1 pecsétet és aláírást is, mondván, hogy mifelénk így lesz hivatalos valami.

1495639986432.jpg

Aztán, ha már pecsét van kéznél, kérek egyet a zarándokútlevelembe is! Jót nevetnek ezen, szerintem én vagyok az első akinek ilyen pecsétje van. Leperkálom az 50€-t, és már indulok is tovább stílszerűen harapni valamit! :)

1495639666983.jpg

Otthon majd kitöltöm a bejelentőt és leadom a biztosítónak a papírokkal együtt, ők meg majd átutalják a pénzt. Ennyi volt, minden oké, újra szép vagyok (a lehetőségeimhez képest) :)

Másnap kora délután újra rámcsörgött a biztosítós hölgy, megkérdezte, hogy minden rendben ment-e, elégedett vagyok-e, mennyit kellett fizetni és milyen papírokat kaptam, majd elkérte az emailcímemet, ahová a bejelentő nyomtatványt küldheti nekem.

Megköszöntem a segítségét.

Maximálisan elégedett vagyok mind az AEGON biztosítóval, (kolléganőjük N. Móni munkáját külön köszönöm) mind pedig a New Dentis fogorvosi rendelőben dolgozó profi és kedves csajokkal! :)

Bebizonyosodott, hogy fontos a jó biztosítás, és itt a hangsúly a "jó" szón van.

Frankó hely ez a Spanyolország!

Ha utazol, feltétlenül köss egy JÓ biztosítást, ide kattintva olcsóbb is valamivel:

480_120_mobil_banner_utasbiztositas_kedvezmeny_kuponkod_1493028890.png

Előző bejegyzés      Következő bejegyzés

Nulladik nap, az út kezdete

A blog legeleje

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://elcaminofrances.blog.hu/api/trackback/id/tr9212537851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milkabögre 2017.09.04. 21:02:05

Valahogy úgy van, hogy szerződéses fogorvosnak kell lennie, tehát nem úgy, hogy beugrasz a legközelebbihez.
süti beállítások módosítása