Rénszarvasos túrakaja Norvégiából (videó)

2021. február 10. 19:55 - Pellegrino

Martin cimborám Angliában él (angol), de gyakran túrázik Skandináviában. Arrafelé kedvelte meg ezeket a spéci fagyasztva szárított túrakajákat, amit a Drytech cég készít. Dumáltunk róla, majd küldött nekem is pár ízt, hogy próbáljam ki, hátha bejön.

drytech_real_turmat_turakaja_5.jpg

A Drytech egy családi cég, akik norvég árszinten dolgoznak. Ezt akkor tudtam meg, amikor utánanéztem a márkának és kiderült, hogy bizony van nekik rénszarvaslevesük és  rénszarvaspörköltjük is. Meg is rendeltem a két extra ízt online a német Amazonról, majd Viktor cimborámmal leteszteltük mindkettőt. Ő már ismerte a márkát, mert túrázott pár éve arrafelé, de nekem teljesen új volt a dolog.

A Real Turmat ételek ára kifejezetten magasnak számít itthon, de a skandináv viszonyokhoz képest egyáltalán nem drága. Csak összehasonlítás-képpen: a legolcsóbb fagyasztott pizza Norvégiában egy kifejezetten olcsó boltban 3.500Ft volt, amikor kint voltam pár éve. Ez nagyjából az itthoni 500 forintosnak felel meg. Tehát 5-6-tal kell osztani az árát, hogy az ottani nagyságrenddel képbe kerüljünk.

Szóval ott minden nagyon drága magyar pénztárcához mérve (a fizetések is magasak) ezért nekünk ez is drága lehet, de így arányosítva kiderül, hogy az ottani árakhoz és a többi ott kapható ételhez képest mégsem kerül sokba. 

drytech_real_turmat_turakaja_3.jpgEgyébként nem csak ilyen tasakos ételeik vannak, hanem energiaitalport és energiaszeleteket is forgalmaznak. Van többféle vegán ételük és rendkívül hosszú, 5 éves szavatosságúak a zacskós ételeik, így nem kell aggódni, ha megmarad belőle 1-2 adaggal. (Bár ez a veszély minket általában nem szokott fenyegetni).

drytech_real_turmat_turakaja_4.jpgA szárítás mellett a vákumcsomagolás is a hosszú szavatossági idő barátja. Emiatt a tasakon is jelzi a gyártó, hogy ha a csomagolás nem kemény, hanem lehet benne mozgatni az ételt, akkor már nem szabad elfogyasztani.

drytech_real_turmat_turakaja_6.jpgA brownie ízű szeletet már megettem egy jó kis hideg túra során, nagyon kellemes volt. Aznap este a meleg marhahúslevesük is nagyon jól esett, teljesen igazi étel íze volt, egyáltalán nem volt tartóskaja érzésem. Ezt a gyártó oldalán is olvastam, mert sokat kísérleteztek emiatt. Úgy tűnik, hogy sikerrel.

received_251913139867133.jpeg

Eleget dumáltam, íme a teszt:

A csíptetős mikrofonom a felvétel közben sajnos elromlott, emiatt használtam a kissé visszhangos kamerahangot, bocs!

Sokféle ízben van sokféle étel a szekrényben, úgyhogy hamarosan jönnek majd a különféle túrakaja összehasonlító, illetve különféle ötletadó "gasztro" videók és cikkek!

Ha nem akarsz lemaradni a hasonló tartalmakról, csatlakozz hozzám Facebook-on, iratkozz fel Youtube csatornámra vagy nézegesd a blog Instagram oldalát.

Ha tetszett, nyomd meg a gombot!

sarga_nyil_kicsi.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elcaminofrances.blog.hu/api/trackback/id/tr3516422864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása