Csuklópántcsere túraboton - videó

2018. augusztus 21. 18:05 - Pellegrino

Így kétezer kilométer után eljött az ideje, hogy a régi csuklópántokat új, párnázott fajtákra cseréljem. Bár az én túrabotom márkája Komperdell, a csere módszere sok típusnál megegyezik, ezért készítettem róla egy videót, hátha másoknak is segítek vele.
csuklopant_csere_turaboton_komperdell_leki_vango_hiking_pole_strap_exchange.jpg

Ez a módszer hasznos lehet akkor is, ha csak rendesen ki akarod tisztítani a pántokat. Nem sok minden kell egy ilyen művelethez, elég mindössze egy olyan kisebb méretű csavarhúzó, ami a markolat oldalán a rögzítőstiftet tartalmazó lyukba belefér (például egy fázisceruza). Ezek a stiftek asszimetrikusak, tehát csak az egyik irányból lehet őket be- és kitolni. Kitolásnál keresd azt az oldalt, ahol nem ér ki a lyuk végéig a stift, ott nyomd meg a csavarhúzóval!

komperdell-padded-strap-gepolsterte-schlaufe_parnazott_csuklopant_csere.jpg

Az új, párnázott csuklópántokat egy német webshoptól rendeltem meg, ahonnan küldtek hozzájuk 3 darab új stiftet is, amikre amúgy nincs szükség, mert a régieket is gond nélkül vissza lehet tenni.

turabot_csuklopant_csere.jpg

A csere nagyon egyszerű és gyors, néhány perc alatt megvan, a stift irányán kívül csak a pánt hajtására kell odafigyelni, de ez jól látható a fenti képen, vagy a lenti videóban. Íme:

A túrabotokról bővebben itt olvashatsz!

become-a-patron-button-1_1.png

 

 

Ha tetszett, nyomd meg a gombot!

arrow_outline_yellow_down.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elcaminofrances.blog.hu/api/trackback/id/tr2214191863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása