El Camino az 1990-es években - Videó

2019. szeptember 23. 21:44 - Pellegrino

Nényei Zita előadása

Nényei Zita a kilencvenes években hazai zarándokként az elsők között járta végig a Francia Utat. Akkoriban még nagyon más volt a Camino, nem volt sok szállás, sem sok zarándok, sem mobil alkalmazások (mivel mobilok sem voltak), sem útikönyv. Legalábbis addig, míg ő maga nem készített egyet (a szakdolgozatát), ami aztán sokáig az egyetlen hiteles magyar nyelvű információforrás volt.fb_img_1569263339368.jpg

Zita 1994-től 2000-ig többször megjárta (oda-vissza is) a Francia Utat, majd 2019-ben ismét elindult, ezúttal az Északi Úton. A Szent Jakab Baráti Kör szervezésében Zita előadásában hallgathattuk meg, hogy milyen volt régen és milyennek látta most a Caminot. Elmesélte, hogy akkoriban csak egy 36 kockás filmmel indult neki a fényképezőjével és csóró egyetemistaként a levágott haja árából tudott belevágni a kalandba. 

img_20190921_170227.jpg

Elmondta még (ami a videóban nem szerepel) hogy most jobban tetszett neki a kényelem, azaz a meleg víz és a kényelmes ágyak, plusz a jóféle túrafelszerelések, amik régen nem voltak elérhetők. Amit viszont nem szeretett idei útja során az az volt, hogy szerinte most már nem beszélgetnek olyan sokat és olyan mély témákról a zarándokok, mint régen. Biztosan azért, mert manapság már sokkal többen vannak az utakon és jobban megoszlik a figyelem.

1569091548698_1.jpg

Nényei Zita és Dukát Csilla

Az előadást egy hirtelen ötlettől vezérelve rögzítettem a telefonommal, ezért a hangminőség nem tökéletes, de remélem azért érthető és élvezhető lesz. Egy biztos: én imádtam minden percét!

 Hasonló Caminós videókat ide kattintva találsz!

Egyéb hasznos dolgok:

A túrabotról és használatáról

A hálózsákok fajtái

A hátizsákok titkai (videó)

Milyen a jó füldugó?

Tesztek

Felszerelések

Caminós tippek

Videók

Csatlakozz hozzám Facebookon, Instagramon és Youtube-on is!

Ha tetszett, nyomd meg a gombot!

arrow_outline_yellow_down.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elcaminofrances.blog.hu/api/trackback/id/tr7415161536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása