El Camino kalandok

Camino - Vándortúra - Felszerelés - Teszt - Magazin

Camino de Fisterra - 3. nap - Olvieroa - Muxía

2018. július 21. 17:45 - Pellegrino

Ma korán indulunk, mert Muxia messze van és szeretnénk ott tartalmas időt tölteni (=forgatni). 6:30-kor már az első nagyon király bárban isszuk a (most figyelj!) CORTADO GRANDE kávét! Hogy ezt miért az utolsó 3 napban kellett megtudnom nem értem, pedig tök egyszerű, dupla eszpresszó kis tejjel.

img_20180717_062640.jpg

A hely neve As Pias, nagyon tetszik. A menü több nyelvű és például cserepekre van ráégetve. A dekor is nagyon bejön.

1532166891685.jpg1532166857584.jpg

A faluból kifelé vezető út szép régi megvilágított gabonatárolók közt vezet. Elég hideg van, ezért dzsekiben nyomom.

1532166979428.jpg1532166941790.jpg

Figyelni kell, mert Carolina szerint úgy 3 kilométer múlva fog elágazni az út Muxia felé, de elég sötét van. Az út gyönyörű, talán az eddigi legszebb, de a top 5-ben biztosan benne van.

1532166956472.jpg

Nyolcra érünk a következő bárhoz, ahol lecsúszik még egy kóla. Itt dobozos sangriát találunk, meg peregrina sört.

1532167038969.jpg1532167069059.jpg

Nagyon király kaják vannak, úgyhogy egy melegszenyaát is rendelek hamar reggelire, ami rettenetesen finom, plusz királyul is néz ki:

1532167011972.jpg

Az indián csajnak is beállítom a hátizsákját így két nappal az út vége előtt, nagyon hálás érte. Úgy tűnik, hogy ez alapvető gond errefelé, úgyhogy érdemes ezt még indulás előtt megtanulni. Sok fájdalomtól kíméli meg magát az ember, ha tudja, hogy hol kell, hogy legyen a derékpánt (a csípőcsont oldalán, nem felette, nem alatta), hol kell meghúzni felül a vállpántokat, hogy a súly közel legyen a háthoz (ezt nem szokták tudni), majd alul, végül pedig a mellheveder szorossága is lényeges dolog.

1532167299839.jpg1532167333231.jpg

Kilenc után pár perccel értünk egy infoponthoz, ami megmutatja, hogy hamarosan elágazik majd az út. Pár perccel később megleljük a követ.

1532167379329.jpg

Itt Robert Finisterra felé indul, (holnap újra összefutunk nap közben, amikor szembe jön majd) én meg a 3 csajjal Muxia irányába fordulok. Elvileg Andreaszék előttünk vannak már.

1532167422586.jpg

Továbbmegyünk, de előtte azért lövünk 1-2 mókás fotót: Az úttest mellett haladva megcsodálom a szélturbinákat közelebbről ellenfényben. Egyszerűen imádom ezeket a hatalmas szerkezeteket, itt kijön belőlem a gépész és a filmes:

Pellegrino (@elcaminofrancesblog) által megosztott bejegyzés,

Újra erdei útra kanyarodunk, csodaszép a látvány, majd egy jó darabig ezen ballagunk tovább. Tizenegykor érünk Dumbriába, ahol egy bár mögött eldugott kis boltra bukkanunk.

1532167611907.jpg

1532167688262.jpg

Itt a kenyér és a sonka mellé beruházok egy kis mackósajtszerű cuccra, egy banánra, két édes péksütire és egy kis tejes-gyümölcsös perverz üdítőre 4,40€ értékben.

1532167729068.jpg

Nem árt haladni, mert még 23km van hátra mára, ami kb. 4-5 órás menet és még szeretném kicsit kiélvezni Muxiát délután, ezért kaja után már nem nagyon tervezek megállni, csak félúton egy kicsikét.

1532167659255.jpg

Dél előtt pár perccel majdnem ráléptem egy kis viperára az erdei úton, de bemenekült a kövek közé. Nem tudom, hogy melyikünk ijedt meg jobban kettőnk közül, de szerintem én vagyok az egyetlen, aki két viperával is találkozott a Nortén. Szerintem köszi, elég lesz, nem kell több ilyen randevú...

1532167957961.jpg

Senande városába érve aztán padokat találunk mellettük kúttal, ahol kezet lehet mosni, meg a kulacsokat is fel lehet tölteni, úgyhogy egy körül itt jól meg is ebédelünk.

1532167876344.jpg

Még 16 kilométer van hátra, azaz ha minden jól megy, 5 körül Muxiában lesz a csapat.

1532167852893.jpg1532168008772.jpg

Fél háromkor már a 11-es kilométernél járunk San Martino határában, úgyhogy lesz ebből fél hat is. Ez nem gáz, mert a tegnapi 8-fél 9+es érkezéhez képest ez klasszisokkal jobb.1532168115931.jpg

1532168186204.jpg1532168141811.jpg

A temetőnél megtöltöm a kulacsot, mert elég meleg van, jól fogy a víz, aztán indulunk tovább. Fél négykor a nyolcas kilométer környékén az erdőből kilépve megpillantjuk az óceánt.

1532168404757.jpg

Az első kövön 7,5 kilométeres jelzés van, a következőn (ami csak kb. 50 méterre van) pedig 9,5 szerepel. Elég szívás lenne a plusz 2, remélem csak elírás. Gyorsan lecsekkolom a google térképen, ami 5,8-at mond, szóval nincs gáz. Sejtésem beigazolódik, a következő oszlop már csak 6,9-et mutat.

1532168497068.jpg1532168472675.jpg1532168523618.jpg1532168551620.jpg

Innen autóút szélén megyünk, de nem baj, mert ez a rész nagyon rendben van és mellettünk zúg az óceán. Fél ötkor megyünk át Moraimén, ahonnan még 4,5km a táv, szóval a fél hatos érkezés a valószínű. A nap süt, szél nincs, szóval remélhetőleg király felvételeket fogok tudni csinálni.

1532168642646.jpg

A falu határát ötkor lépjük át a strandnál, ahová le is kempelünk. Mocskos hideg a víz, de nem számít, mert süt a nap és együtt van a csapat. Mókázunk, fotózkodunk kicsit, aztán elindulunk, mert mindenki éhes már.1532168847675.jpg

1532168739522.jpg1532168763035.jpg1532168808748.jpg

Becsekkolunk a szállásra, majd megkapjuk az okleveleket a hospitalerónktól.

1532168966744.jpg

Lepakoljuk a cuccokat, majd elmegyünk a kedvenc helyemre kajálni. Idén sem csalódunk, a Prestige (nevét egy elsüllyedt hajóról kapta) nem turistahely, hatalmas adag kajákat kapunk sörrel, desszerttel, előétellel potom 9€/főért.

1532168870741.jpg

1532169035970.jpg

Ezek rendes kiadós ételek, a sült halnál például 4db kerül a tányérra ami önmagában is rengeteg. Kaja után felszaladunk a hegyre, ahol elég egy újabb alsógatyám, majd a templomnál és a nullás kőnél mókázik a csapat kicsit, végül készítek pár felvételt a naplementéről.

1532169068353.jpg1532169101125.jpg1532169130354.jpg1532169286668.jpg1532169314709.jpg1532169343483.jpg1532169411141.jpg1532169217277.jpg

Kicsit le is késem a takarodót, de nem érdekel, annyira szerettem volna pár felvételt. Semmi gáz, simán be tudok lógni a már bezárt szállás kijáratán.

Pellegrino (@elcaminofrancesblog) által megosztott bejegyzés,

A dán csaj épp szenyát készít magának, elég fullos a cucc. Az összetevőket tekintve kissé fura, de nagyon finom a sajt-sonka-körte-dió kombináció a bagettben. Ma sem mosok, lefekszem, mert reggel nagyon korán indulunk Finisterrába.

1532169366058.jpg

Költés:

Kávé 1,40€

Reggeli 5,50€

Szállás 6€

Vacsora 9€

Szumma 21,90€ < 30€ azaz ma kijöttem a keretemből

Következő nap

A Camino del Norte 0. napja

A Francia út 0. napja

Norte felkészülés

Caminós Tippek, trükkök

A blog legeleje

Csatlakozz hozzám Facebook-on is!

A blogra feliratkozhatsz, így nem maradsz e a legújabb posztokról, csak klikkelj az alábbi képen látható módon a "Követés" gombra:

blog_kovetese_kicsi.jpg

Ha tetszett, kérlek nyomd meg a gombot!

arrow_outline_yellow_down.png

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://elcaminofrances.blog.hu/api/trackback/id/tr1014125785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MotivaTravel · motivatravel.blog.hu 2018.07.22. 11:25:30

Szuper, tartalmas írás, remek képek, jó volt olvasni. :)

Pellegrino 2018.07.22. 11:26:36

@MotivaTravel: Köszönöm! Még nincs vége! ;)